Skip to content

Het einde van een tijdperk, maar ook een nieuw begin

Wat een ontzettend cliché om mee te beginnen, maar het is precies de juiste omschrijving voor mijn leven nu.

Deze week is mijn laatste week als vertaler voor Gezonder Leven. Het voelt vreemd om daar na 6 jaar weg te gaan, maar het is ook tijd om op zoek te gaan naar een ander project. Het was niet mijn keuze om te vertrekken overigens, het bedrijf gaat een andere koers kiezen, maar voor mij was het ook echt tijd. Aanstaande donderdag lever ik mijn laatste vertalingen in, en vanaf dat moment ga ik me richten op nieuwe dingen.

Dit past goed bij wat er aan het begin van deze maand is gebeurd, om precies te zijn op 1 oktober. Toen begon “Spooktober”, mijn favoriete maand van het jaar, meteen al heel interessant. Na een aantal maanden onderzoek, kreeg ik namelijk op die dag mijn officiële diagnose autisme. Beter laat dan nooit, nietwaar? Ik heb nog nauwelijks de tijd gehad om aan dit nieuws te wennen, doordat ik op dit moment veel aan het werk ben, maar toch voelt het als een nieuw begin.

Het verklaart natuurlijk wel een hoop, en voor mij komt het na een jaar praten met mijn ouders en vrienden, en veel over het onderwerp lezen, niet als een verrassing. Vooral mijn vriend, die zelf ook autisme heeft, en het boek van Bianca Toeps hebben mij veel duidelijk gemaakt. Ik weet natuurlijk al veel langer dat er iets aan mij anders is dan anderen, maar ondanks veel gesprekken met therapeuten en andere diagnoses (waarvan er een aantal natuurlijk niet fout zijn), is nu eindelijk bekend wat er echt aan de hand is. Het is lastig, maar ik ben wel erg opgelucht. Nu kan ik mezelf leren begrijpen, en misschien ook beter uitleggen aan anderen hoe ik me voel.

Doordat ik gelukkig nog wat spaargeld heb, kan ik me veroorloven om het de komende maanden rustig aan te doen, en aan mijn nieuwe kijk op het leven te gaan wennen en me daarbij te concentreren op het schrijven van een boek voor NaNoWriMo. Ik voel de inspiratie al opborrelen, natuurlijk ook aangewakkerd door Spooktober, en ik kan bijna niet wachten. Voor het eerst sinds lange tijd durf ik weer naar zo’n project uit te kijken, en het voelt goed!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *